szerző:
MTI

Április 16-án, Charlie Chaplin születésének 127. évfordulóján avatják fel a Chaplin's World nevű múzeumot Corsier-sur-Vevey-ben, a Genfi-tó partján. A művész egykori otthonában kialakított múzeumot másnap nyitják meg a látogatók előtt.

A villában Charlie Chaplin 1952-től halálig, 1977-ig élt negyedik feleségével, Oonával és nyolc gyermekükkel. Chaplint és feleségét a villa közelében temették el.

A néhai brit komikus villája, a Manoir de Ban évek óta üresen állt. Az épületet felújították és eredeti bútorokkal, Chaplin fotóival és képeivel rendezték be. A Genfi-tóra néző villa hatalmas parkjában "modern, eleven" kiállítást rendeznek "Chaplin univerzumából".

A múzeum elsősorban Chaplin családi és magánéletét mutatja be. A kiállítás része egy hollywoodi stúdió is, amely bevezeti a látogatókat Chaplin filmes életművébe.

Yves Durand, a projekt kezdeményezője korábban elmondta, hogy több mint tizennégy évnyi tervezés után indult el a projekt. A múzeum kialakítását az építési engedélyekkel adódott gondok és a szomszédok panaszai késleltették.

A szervezők évente 250-300 ezer látogatóra számítanak az intézményben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!