szerző:
hvg.hu

Ha nem is gépelt, azért a fejekben létezik az a tiltólista, ami alapján bizonyos művészek nem kaphatnak meghívást a közszolgálati televíziókba. A témát D. Tóth Kriszta vetette fel, de az érintett művészek, celebek sem nagyon vitatják, hogy a köztévében nem kerülhetnek képernyőre. Az MTVA sajtóosztálya szerint feketelista nincs.

Gálvölgyi János szerint az agyakban és a nyelvekben régen is létezett, ma is létezik a közmédia számára nem kívánatos személyek listája, bár legépelt feketelistáról nem tud. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes művész úgy fogalmazott:

Csak azt tudom, hogy a közelmúltban több kolleginám és kollégám is javasolta, hogy vendégként engem hívjanak meg a köztévé bizonyos műsoraiba, de erre nemleges választ kaptak.

Gálvölgyi a Blikknek azt mondta, ennél többet is tud, de ennyi az, amit a nyilvánosság előtt vállal, és senkit nem akar kellemetlen helyzetbe hozni.

©

D. Tóth Kriszta, akinek a talk show-ja 2013-ban szűnt meg a közszolgálati televíziónál, a Facebookon arról írt, hogy Gálvölgyi nem lehetett például Rózsa György meglepetésvendége a műsorban. D. Tóth azt írta, többször szerették volna meghívni Kulka Jánost, de nem lehetett, ahogy Pataki Ágit sem, bár ezt senki nem adta neki írásba az MTVA-nál.

Az MTVA sajtóosztálya a lapnak tagadta, hogy a közmédiában bármilyen tiltó- vagy feketelista létezne.

Kulka János a D. Tóth Kriszta videóblogjának adott interjúban úgy fogalmazott, a köztévé ma "ugyanaz a csökött, kommunista, szívtelen, ostoba, a lojalitást minden módon felülíró, nem nyitott, nem ambiciózus. Borzasztó!"

Sebestyén Balázs a Class FM reggeli műsorában tért ki a témára: mint mondta, nem hiszi, hogy a köztévé bármely műsorába meghívták. Balázs a közelmúltban erős szavakkal kritizálta a közszolgálati média működését, azt mondta: "mindennap gyártják a brutálisabbnál brutálisabb hazugságokat. Úgy néz ki a híradójuk, mint a hatvanas években a propagandahíradó" – fogalmazott.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!