szerző:
hvg.hu

"Jó estét Párizs, mi készen állunk" - így köszöntötte a közönséget a koncert elején Jesse Hughes, aki zenekarával először adott önálló koncertet azok után Párizsban, hogy novemberben terroristák kilencven embert megöltek a fellépésük alatt.

Ugyan a U2 vendégeként egyszer már visszatért Párizsba a novemberi súlyos terrortámadás után az Eagles Of Death Metal (EODM), de február 16-ai fellépésük volt az első önálló koncertjük a vérengzés óta. Jesse Hughes és zenekara ezúttal a még mindig zárva tartó Bataclan helyett az Olympia koncerttermében adott koncertet, ahova ingyen mehettek el a tragédia túlélői.

©

A zenekarral tartott az alapítótag Josh Homme, a Queens of The Stone Age frontembere is, aki csak ritka alkalmakkor turnézik a bandával. Homme számára nem akármilyen érzelmi töltetű este lehetett ez, hiszen azon túl, hogy párizsi koncertjük több volt egy szimpla fellépésnél, február 13-án született meg harmadik gyermeke is, amit felesége, Brody Dalle kürtölt világgá az Instagramon.

A beszámolók és a rajongói felvételek szerint az EODM Jacques Dutronc híres dalát, a Il est cinq heures, Paris s'éveille-t használta intrónak, majd egy Rolling Stones-feldolgozással, a Brown Sugarrel is kedveskedtek a párizsi közönségnek. A koncert teljes bevételét a tragédia túlélői számára ajánlották fel.

Az Eagles Of Death Metal folytatja turnéját, és szombaton, február 20-án elmaradt budapesti fellépésüket is pótolják az Akváriumban.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!