szerző:
hvg.hu

Váratlanul rosszul lett, majd meghalt egy statiszta a köztévés vetélkedő forgatásán tavaly szeptemberben. A vélhetően cukorbetegség és inzulinhiány okozta haláleset ügyében senkinek a felelősségét nem állapította meg a tisztifőorvosi hivatal. A gyászoló élettárs igazságot keres.

Rosszul lett és meghalt egy 32 éves nő a Maradj talpon! című műsor tavaly szeptemberi felvételén – adta hírül a Bors szerdán.

A köztévés vetélkedőben statisztáló nő cukorbeteg volt, kómába esett, és mivel nem jutott inzulinhoz, meghalt – legalábbis ezt mondta a haláleset körülményeiről a nő élettársa, aki statisztaként szintén jelen volt az esetnél.

A nőért előbb esetkocsi, majd mentőhelikopter érkezett, de egyik orvosnál sem volt inzulin, ezért az élettárs panaszt tett az Országos Tisztifőorvosi Hivatalnál.

A hivatal ki is vizsgálta az esetet, és megállapította, hogy a mentőszolgálat "a szakmai protokollok és szabályok, valamint az elvárható gondosság és körültekintés követelménye alapján végezte a beteg ellátását, így a szakmai szabályok megszegése nem állapítható meg". Fellebbezésnek helye nincs.

A hatályos jogszabályoknak megfelelően az inzulin nem rendszeresített gyógyszerkészítmény a mentőjárműveken.

A gyászoló férfi jogi úton készül megtámadni a tisztifőorvosi hivatal döntését.

©