szerző:
hvg.hu

A háromszoros Oscar-díjas színésznő Hugh Grant oldalán bújik majd egy kőgazdag, de tehetségtelen operaénekes szerepébe A királynő rendezője, Stephen Frears filmjében.

Ahogy azt a 2016-ban legjobban várt filmek között már említettük, Stephen Frears (A királynő, Philomena) egy újabb igaz történetet vitt filmre: ezúttal Florence Foster Jenkins, az 1900-as évek legelején munkálkodó operaénekes-aspiráns életét dolgozta fel.

Jenkins tehetséges zongorista volt gyerekkorában, de a hangja már korántsem volt olyan jó, gazdag családból származva viszont megtehette, hogy bevásárolja magát az operavilágba - a közönség pedig előbb felháborodott, majd jókat mulatott rajta.

Hugh Grant és Meryl Streep a filmben
©

A főszerepre pedig sikerült megszereznie a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streepet, akit itthon legutóbb egy szintén zenei témájú filmben, a Dübörög a szívben láthattunk, jelenleg pedig épp a Berlinale zsűrijét elnökli.

Itt az első előzetes az Egyesült Királyságban májusban bemutatandó filmhez, amelyben Hugh Grant is feltűnik majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!