szerző:
hvg.hu

Havas Ágnes, a filmalap vezérigazgatója és Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztos is ott lesz az Oscar-gálán.

Magyar Nemzeti Filmalap közleménye szerint mindketten részt vesznek több az Oscar-díjhoz kapcsolódó eseményen, többek között Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete által, a Saul fia Oscar-jelölésének tiszteletére rendezett fogadáson február 25-én. Ezen kívül a Saul fia stábjával együtt ott lesznek a Magyarok Hollywoodban elnevezésű rendezvényen is február 27-én, ahol többek közt találkozhatnak Michael Barkerrel és Tom Bernarddal, a Sony Pictures Classics alapítóival, Gene Simmonsszal, a Kiss együttes magyar felmenőkkel büszkélkedő énekesével is.

©

Nemes Jeles László Saul fia című alkotásának amerikai reklámkampányát 75 ezer dollárral (mintegy 20 millió forint) támogatja a Filmalap, valamint hozzájárul a díjátadóra érkező stábtagok utazási és részvételi költségeihez. A Filmalap emellett közös Oscar-díj-átadó-nézést szervez Budapesten a Saul fia itthon maradó alkotói, stábtagjai és az érdeklődő filmes kollégák számára.

Andy Vajna részvétele az Oscar-gálán nemrég még kérdéses volt, ugyanis január végén kórházba került, igaz már kiengedték.

Az idei Oscar-díj-gála február 28-án lesz Los Angelesben.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!