szerző:
hvg.hu

A májusi budapesti európai döntőn megint az Onyx séfje bizonyíthat.

A csütörtöki elődöntőn Sándor Rodrigo, Szabó László, Győrffy Árpád, Pohner Ádám, Széll Tamás, Volenter István séfek voltak versenyben, és készítették el az előre megadott alapanyagokból az ételeket.

A húsételeket gímszarvasborjú combjából és gerincéből kellett megalkotniuk a versenyzőknek. A halételt dunai kecsegéből és a kaviárjából készítették el. Az alapanyagokat – mint ahogy az európai döntőre is – a Magyar Bocuse d’ Or Akadémia arany fokozatú támogatója, hivatalos beszállítója, a METRO biztosította.

A győztes Széll Tamás, a Michelin-csillagos Onyx séfje lett, aki már a 2013-as világdöntőben is bizonyított: hallatlan sikert aratva a 10. helyre vitte a magyar csapatot.

A második helyen Pohner Ádám, az  Olimpia, harmadikon Volenter István a székesfehérvári 67 Étterem és Bistro séfje végzett.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!