szerző:
MTI

A Magic Shop március 16-án zár be. A The New York Times szerint az ingatlan tulajdonosa és a cég közötti vita áll a háttérben.

Huszonnyolc év működés után húzza le a rolót David Bowie, Lou Reed és Norah Jones kedvenc New York-i lemezstúdiója. Az alapító Steve Rosenthal Dave Grohl és a Foo Fighters támogatásával megpróbálta megvásárolni a helyet, de az ajánlatát nem fogadták el.

Rosenthal a Facebookon búcsúzott el kollégáitól, barátaitól és ismerőseitől. Egyebek mellett köszönetet mondott "a néhai nagyszerű David Bowie-nak", amiért a Blackstart és a Next Dayt a stúdióban vette fel. "Megtiszteltetés volt az utóbbi néhány évben vele és Tony Viscontival együtt dolgozni" – írta.

Az elmúlt csaknem három évtizedben Rosenthal mások mellett a Rolling Stones, Elvis Presley, Woody Guthrie és a dzsesszzongorista Erroll Garner hangfelvételein dolgozott a stúdióban. Idén megosztva jelölték Grammy-díjra Garnerrel a zongorista egy felvételéért.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!