szerző:
hvg.hu

Tizenhárom évvel a Kontroll után Antal Nimród újra magyar filmben dolgozik. Az Ambrus Attila életét feldolgozó mozit 2017-re ígérik az alkotók.

A Magyar Nemzeti Filmalap bejelentette, hogy az Ambrus Attila történetét fikciós elemekkel vegyítő krimi gyártásának előkészítését 10 millió forinttal támogatja. A látványos akciójelenetekben bővelkedő film forgatása május végén kezdődhet, és a tervek szerint 2017 tavaszán lesz látható a mozikban. A szereplők névsorát az alkotók később hozzák nyilvánosságra.

Antal Nimród hosszú idő után forgat ismét Magyarországon
©

Az eddig nyilvánosságra hozott stáb több mint ígéretes: az operatőr Szatmári Péter (Liza, a rókatündér, Kincsem), a látványtervező Hujber Balázs (Liza, a rókatündér, A vizsga) lesz. A  film producere a Kontrollt is jegyző Hutlassa Tamás. Antal Nimród korábbi nyilatkozata szerint a „Viszkis” sztori kiváló lehetőséget ad arra, hogy a Kontrollhoz hasonlóan a különböző hangnemek és műfajok keveredjenek benne.

"Addig vagyok művész, ameddig a bankszámlám engedi" – korábbi interjúnk Antal Nimróddal

A Filmalap egy másik nagyszabású projektet is támogat. Az Ezüst Medve-díjas Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő címmel készülő animációs mozifilm gyártásába 600 millió forinttal száll be a szervezet.

A film a világ leghíresebb múzeumaiban őrzött remekművek elrablásáról és a műkincsrabló banda utáni hajszáról szól majd. A sikerei csúcsán álló Ruben Brandt pszichoterapeutát rémálmai arra kényszerítik, hogy 13 festményt elraboljon a világ legnagyobb múzeumaiból és magángyűjteményeiből. Ruben Brandt és csapata minden nap támad: Louvre, Tate Gallery, Uffizi, Ermitázs, Szépművészeti Múzeum.

A film forgatókönyvét az alkotók korábban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával fejlesztették és a gyártás-előkészítésére is a Filmalap támogatásával került sor. A 2018 tavaszára ígért mozifilm producere Miskolczi Péter, Rockov Radmila, Roczkov Hermina és Kurdy Fehér János.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!