szerző:
hvg.hu

A csatorna megszerezte Nemes Jeles László filmjének televíziós jogait, a tervek szerint még az idén bemutatják - reklámok nélkül - az Oscar-várományos alkotást.

A Saul fia tavaly júniusi hazai bemutatója óta a moziműsoron van, ráadásul a történelmi Golden Globe-győzelem hatására új erőre kapott, és február elején megdöntötte a Filmalap-éra nézőcsúcsát, amit korábban a Coming out tartott 141 ezer nézővel.

Az eddig több mint 20 nemzetközi díjat begyűjtő alkotás (köztük a Golden Globe mellett ott a cannes-i fesztivál nagydíja) hamarosan a tévében is bemutatkozik, az RTL Klub közleménye szerint "a készítők az ország legnézettebb csatornáját választották a film első televíziós bemutatására".

Bár Nemes Jeles László kitartó támogatója a filmről való vetítéseknek, az RTL-közlemény szerint jót tesz a Saul fiának a tévépremier, mert "a film így juthat el a legtöbb televíziónézőhöz". A csatorna a filmet a feldolgozás módja miatt megszakítás nélkül sugározza majd, és várhatóan még az idén műsorra tűzik.