szerző:
hvg.hu

A kanadai Mac DeMarco egyértelműen új színt hozott a gitárzenei mezőnybe, hiszen amellett, hogy elképesztően szórakoztató figura, mellesleg még kiváló dalokat is ír. Ezért is örömteli, hogy nyáron újra klubkoncerten lép fel Magyarországon.

Mac DeMarcót már többször dicsértük mi is: 2014-es lemezét (Salad Days) az év legjobbjai közé választottuk, utolsó EP-jéről (Another One) pedig a következőket írtuk: "ugyan első blikkre az Another One csak egy jópofa blöffnek tűnik, de ahogy lefejtjük a dalokról az idióta körítést hamar leesik, hogy DeMarco cseppet sem vesztett dalszerzői képességeiből. Sőt, még jól is áll neki a mind a nyolc számot belengő hányavetiség. A kanadai zenebohócot eddig is ez a nemtörődömség és lazaság emelte ki a gitárzenei mezőnyből, de néhány szám jóval túlmutat egy feelgood nyári popdalon. A csúcs egyértelműen a két lassú szám, a címadó Another One és A Heart Like Hers."

DeMarco korábban már járt egyszer Magyaroszágon, akkor a Kuplungban koncertezett, de most újra visszatér, hiszen európai turnéja keretében az A38-on fog fellépni július 7-én, és nem túlzunk azzal, hogy ez lesz a nyári szezon legfontosabb klubkoncertje Magyarországon. A részleteket a koncert Facebook-eseményében találja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!