szerző:
hvg.hu

Hosszabb szünet után adott ki új dalt az ország egyik legnagyobb potenciállal rendelkező zenekara, a Middlemist Red. Az Evermore című dalhoz a Bem moziban forgattak klipet.

"Minden olyan gyorsan történik, hogy ép ésszel nem lehet követni. Nem stresszelünk, addig csináljuk, amíg szeretjük. És nagyon szeretjük. Persze kérdés, hogy előre tudunk-e majd lépni” – nyilatkozta kérdésünkre korábbi cikkünkben a Middlemist Red egyik tagja, Deli Soma. Azóta a zenekar nem csak a külföldi zeneipar számára rendkívül fontosságal bíró eseményeken (MIDEM, Eurosonic) mutathatta meg magát, de az új szám alapján, ezen a bizonyos előrelépésen zeneileg is sokat dolgoztak a bemutatkozó albumhoz (Supersonic Overdrive) képest.

Az új dalon már hallatszik, hogy a magyar zenekar tagjait sem kerülte el a psych-rock zenekarok legutóbbi elektronikus fordulata (ami a Tame Impala vagy a többi ausztrál zenekar, a Pond vagy a GUM legutóbbi lemezein hallatszik a leginkább). Előkerült a zenekar hangzásában újnak számító szintetizátor, amiről eszünkbe juthat még a Primal Scream, vagy (ahogy arra a Stenk rámutatott) a The Horrors is az új dal hallatán.

Az Evermore klipjét az újra filmeket játszó Bem moziban forgatták, a klipet Komróczki Dia vette fel, de a végső verziót a zenekar tagjai vágták össze, amit Matos Gergő gondozott még az utómunka során.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!