szerző:
hvg.hu

Február 29-ére virradóra a Duna TV-n élőben lehet majd követni, kap-e Oscar-díjat a Saul fia.

Az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia idén 88. alkalommal osztja ki az Oscar-díjakat a filmes szakma legjobbjainak, 24 kategóriában. A hollywoodi Dolby Színházban megrendezett gálát a Duna közszolgálati csatorna február 29-re virradóra élőben közvetíti majd.

Az idei Oscar-gála különösen nagy jelentőségű, hiszen 27 év után ismét szerepel magyar film a jelöltek között – Nemes Jeles László Saul fia című alkotását a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában jelölték.

Az Oscar-éjszaka a csatornán este 10-kor az Oscar-díjas Szemekbe zárt titkok című filmmel veszi majd kezdetét, majd 00:20-tól egy felvezető műsorral indítják a díjátadóhoz szorosan kapcsolódó műsorfolyamot, hajnali 1-kor pedig élőben kapcsolják a vörös szőnyeges bevonulást. A gála magyar idő szerint hajnali fél 3-kor veszi majd kezdetét.

A Duna TV-n az est háziasszonya a Balatoni Nyárból ismert Kraszkó Zita lesz, hozzá csatlakozik szakértőként Dudás Viktor, az MTVA főtanácsadója és Szöllőskei Gábor, filmkritikus. A gálát magyar nyelvű szinkrontolmács közreműködésével, a Duna HD adón pedig eredeti nyelven, a Teletext 333. oldalán feliratozva követhetik nyomon a nézők.