szerző:
hvg.hu

A világ talán legnépszerűbb filmzeneszerzője május 11-én ad koncertet Budapesten, de jön vele két zenésztársa is.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, első európai turnéján Magyarországot is útba ejti Hans Zimmer, aki május 11-én ad nagyszabású koncertet a Papp László Budapest Sportarénában. Hollywood egyik legkeresettebb filmzeneszerzője több mint 100 mozihoz írt zenét – amelyek összbevétele meghaladja a 24 milliárd dollárt.

Most kiderült, hogy a teljes koncertkörúton fellép vele Lebo M, az Oroszlánkirány filmzenéjének énekhangja, valamint Mike Einziger gitáros, az Incubus együttes tagja, csatlakozva a színpadon Hans Zimmer saját stúdiócsapatához valamint a szimfonikus zenekarhoz és kórushoz. Így több mint 70 zenész lép színpadra majd a koncertek alatt.

Hans Zimmer turnéja Londonban indul április 6-án, és 31 várost érint, amíg június 5-én a Theatre Antique d’Orange színpadán véget ér Franciaországban.

A német származású művész többek között olyan sikerfilmekhez írt zenét, mint az Eredet, a Csillagok között, A sötét lovag-trilógia, a Gladiátor, az Oroszlánkirály, A Karib-tenger kalózai vagy a Mission: Impossible.

A turné koncertjein emlékezetes vizuális élmény várható, amelyet a világhírű fénytervező Marc Brickman állít össze. Brickman gyakorlatilag mindenkivel dolgozott már a Pink Floydtól a Nine Inch Nailsen keresztül Barbra Streisandig, valamint az Empire State Building díszkivilágítását is ő tervezte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!