szerző:
hvg.hu

A Cseh Tamás Program létjogosultságát bár többen megkérdőjelezték eddig, a szándék szerint olyan zenészeket, hangsúlyosan fiatalokat támogat a program, akiknek szűkösebb lehetőségei lennének eljuttatni zenéjüket a célközönséghez. Bár több olyan zenekar is kapott támogatást, akiknek nem feltétlen lenne szüksége pénzügyi segítségre, a kiterjesztett CSTP-ből már szinte teljesen ismeretlen zenei oldalakra és vidéki lapokra is futotta, akik a programról vagy a részt vevő zenészekről kellett tartalmat előállítaniuk.

Érdemes rögzíteni mindjárt az elején, hogy a Recorder, a Lángoló Gitárok, a Hammerworld, illetve a Rockéletből átalakult Rockstar már felfutott, ismert és olvasott zenei szaklapok, melyek szintén részesültek a 21,3 millió forintos CSTP-ből. A kormány zenei programja olyan lapoknak is osztott viszont a pénzből, hogy valamilyen formában beszámoljanak a programról és a részt vevő zenekarokról, melyek gyakorlatilag ismeretlenek, illetve nem zenei orientáltságúak – számolt be a 444.

800 ezer forintot kapott a "könnyűzenei tartalom készítésére és megjelenítésére" a kőszegi Kovács Dzsenifer blogja, a Magyar Alternatív Zene Csekkoló. 4,6 millió forintot kapott hasonló célokra a vidéki lapkiadásban tevékenykedő Pannon Lapok Kft., valamint 1-1 millió forint jutott kisebb zenei oldalakra (koncert.hu, nowmagazin.hu, musicmedia.hu, dalok.hu, zeneszoveg.hu, rockbook.hu, kortarsonline.hu).

Az egyik legfurcsább támogatás ahhoz a Globoport Media Holding Műsorgyártó és Produkciós Kft.-hez került, amely a középsuli.hu portált is üzemelteti, ők 700 ezer forintot kaptak "könnyűzenei cikkek, cikksorozatok, online videóanyagok készítésére és megjelenítésére". A Gloobort viszont a több projekttel kudarcot valló Dr. Kiss Róbert Richárdhoz kötődik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!