szerző:
MTI

Zajos sikert aratott az Eurovíziós Dalfesztivál szlovén elődöntőjében hétvégén a versenyen kívül bemutatott Putyin-paródia Klemen Slakonja komikus előadásában. Bár nem képviselheti az országot a stockholmi döntőn, a Putin, Putout című dalhoz készült videó több mint másfél millióan látták már a YouTube-on.

Kevesebb mint két nap alatt érte el a videó az egymilliós nézettségi számot, keddig több mint másfél millió alkalommal nézték meg. Elsősorban Oroszországban és Ukrajnában népszerű a videó.

Slakonja egyetlen Putyinhoz köthető klisét sem hagyott ki: mutatkozik például lóháton, meztelen felsőtesttel, a Pussy Riottal, és kilő egy tigrist is. Az orosz államfő hatalmának ellenzői és hívei is pozitívan értékelték az előadást: míg előbbiek szerint Putyint leleplező erős kritikáról, utóbbiak szerint dicshimnuszról van szó.

Még az amerikai Newsweek magazin is külön cikket szentelt a dalnak és "sajnálatosnak" nevezte, hogy Szlovénia nem Slakonját küldi Stockholmba. Persze egy ilyen merész húzás nem vezetne semmilyen eredményhez, hiszen az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU) szabályzata tiltja a politikai jellegű előadásokat.

Ugyanebből az okból kellett 2009-ben Grúziának visszalépnie a versenytől, We Don't Wanna Put In című versenydala az orosz kormányfőre utalt ugyanis.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!