szerző:
hvg.hu

Stephen King 30 éven keresztül 8 könyvet írt a Setét Torony-sorozatban, hosszú huzavona után pedig végre elkezdik forgatni a filmadaptációt, méghozzá Idris Elba és Matthew McConaughey főszereplésével.

1982-ben jelent meg először A Setét Torony I: A harcos, amit azóta 2012-ig bezárólag még hét kötet követett (A hármak elhívatása, Puszta földek, Varázsló és üveg, Callai farkasok, Susannah dala, A Setét Torony, Átfúj a szél a kulcslyukon) a sorozatban.

Stephen King legfontosabb alkotása a fantasy, a western és a sci-fi elemeiből táplálkozik, és egy Roland Deschain nevű harcos világokon át vezető történetét meséli el, akinek célja, hogy eljusson a címbeli toronyig.

Nagyjából tíz éve folyamatosan szó van arról, hogy valamilyen formában (tévé vagy mozi) filmre viszik a nagyszabású sztorit, korábban olyan nevek próbálták tető alá hozni a projektet, mint J.J. Abrams vagy Ron Howard. Most viszont végre valósággá vált az adaptáció: ezt maga Stephen King jelentette be a Twitteren.

King és a film társíró-rendezője, a dán Nikolaj Arcel (Egy veszedelmes viszony) az Entertainment Weeklynek beszélt a filmről: "A film in medias res kezdődik, a történet közepén a legeleje helyett, ami a rajongókat kicsit dühítheti, de majd megbékélnek" - mondta King a lapnak.

Hivatalosan is bejelentették a két főszereplőt: Roland szerepében Idris Elba (Luther, Beasts of No Nation), míg ősi ellensége, A Feketébe Öltözött Ember szerepében Matthew McConaughey tűnik majd fel.

Idris Elba és Matthew McConaughey
©

Arcel mellett forgatókönyvíróként jegyzi A Setét Torony-filmet Anders Thomas Jensen (Ádám almái, Férfiak és csirkék), Jeff Pinkner (Alias, Lost) és Akiva Goldsman (Egy csodálatos elme, A Da Vinci-kód) is, a producerek közt pedig ott van a Ron Howard-Brian Grazer páros is.

A forgatás heteken belül elkezdődik Dél-Afrikában, a film amerikai premierje jelenleg 2017. január 13-ra van kitűzve.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!