szerző:
hvg.hu

Egyesek szerint korunk legjobb rockzenekarává nőtte ki magát új lemezével a Savages. A zenekar most egy félórás élő felvétel során mutatja meg, mekkora erő rejlik a dalaikban.

A Savages "eleve már azzal is elég provokatívat lépett, hogy szerelmes, vagyis inkább a szerelem sötét oldaláról, kiismerhetetlenségéről szóló szövegeket takartak be csak néhol lecsillapodó posztpunk-köntösbe. A rockzenétől persze nem idegen a téma, de hogy valaki ennyire nyíltan, sallangmentesen köpje a szemünkbe, hogy a szerelem hol angyalként, hol démonként cibálja áldozatait, hogy súlyos függőséggel járó betegség, arra azért ritkán találni példát" – írtuk korábban az új Adore Life című lemezről, amely garantáltan biztosan ott lesz az év végi listákon.

©

A zenekar most egy üzenetértékű videóval támogatta meg az új lemezt. Az Arte forgatott egy fekete-fehér, félórás filmet a bandáról, ahogy egy hatalmas csarnokban adnak elő öt dalt. A kisfilm azonban nem csak egy sima élő videó, hiszen a számok között sokszor az énekes, Jehnny Beth monológjait hallhatjuk. A filmet a zenekarnak korábban klipet készítő Antoine Carlier rendezte.

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!