szerző:
hvg.hu

Március 5-től július 3-ig látható a londoni Victoria és Albert Múzeumban az a különleges kiállítás, amely Boticelli Vénusz születése című képének hatásait vizsgálja a művészettörténetre a reneszánsztól Andy Warholig vagy a mai divatvilágig. Kiváló videóval reklámozzák a tárlatot.

A Vénusz születését a világ talán leghíresebb aktjának és a művészettörténet egyik legfontosabb festményének tartják, amelynek hatását éppúgy felfedezhetjük Ursula Andress tengerparti jeleneteiben a James Bond-filmben, mint például a Dolce&Gabbana-ház egyik kollekciójában vagy egy japán videojátékban.

A szombaton nyíló tárlat a reneszánsz festmény e szerteágazó örökségére összpontosít. Az egyik kurátor, Ana Debenedetti úgy véli, a festmény hatásának titka, hogy tulajdonképp itt jelenik meg először a mai napig is nagyjából érvényes nyugati szépségideál, a hosszú, szőke hajú, nagy homlokú, kék szemű, büszke testtartású nő alakja.

A tavaly szeptemberben Berlinben is bemutatkozott tárlat beharangozó videója:


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!