szerző:
MTI / hvg.hu

Az elfogyasztott drogok és az arca vízbe merülése következtében fellépett tüdőgyulladás vezetett Bobbi Kristina Brown nyolc hónappal ezelőtti halálához – derül ki a pénteken közzétett boncolási jegyzőkönyvből. Whitney Houston és Bobby Brown lánya mindössze 22 éves volt.

Bobbi Kristina Brownt 2015 januárjában találták meg eszméletlenül atlantai otthonának fürdőkádjában, arccal a vízben feküdt. Kórházba vitték, hónapokig kómában volt, és egy hospice otthonban halt meg 2015. július 26-án.

 

A Fulton megyei orvosszakértői hivatal jelentése szerint a szervezetében talált alkohol és marihuána, valamint altatóként vagy szorongáscsökkentőként alkalmazott gyógyszerek is szerepet játszottak Bobbi Kristina Brown halálában.

 

©

A "halálos kimenetelű események sorát elindító" mögöttes ok "ebben az esetben a vízben való elmerülés, amely drogmérgezéssel volt összefüggésben" – fogalmaznak a jelentésben, amelynek írói ugyanakkor kijelentették azt is, hogy lehetetlen megállapítani: véletlen vagy szándékosság áll a haláleset mögött.

"A haláleset biztosan nem természetes okok következménye volt, de az orvosszakértő nem tudta meghatározni, hogy szándékos vagy véletlen okokra vezethető vissza" – írták a szakértők.

A jelentés közzétételét egy Georgia állambeli bíró rendelte el csütörtökön, eleget téve a WXIA nevű atlantai televíziócsatorna keresetének. Az ügyészek ellenezték a jelentés nyilvánosságra hozását, mert szerintük az veszélyezteti a nő halálának ügyében zajló bűnügyi nyomozást.

Bobbi Kristina Brown bíróság által kirendelt gondnoka, Bedilia Hargrove június 24-én fizikai bántalmazás és lopás miatt 10 millió dolláros keresetet nyújtott be Nick Gordon ellen egy Fulton megyei bíróságon.

A lányánál három évvel idősebb Nick Gordont Whitney Houston saját gyermekeként nevelte, bár hivatalosan soha nem adoptálta. Később Bobbi Kristina feleségül ment hozzá. A lakást, amelyben megtalálták az eszméletlen nőt, a pár közösen használta.

Bedilia Hargrove később azzal is megvádolta a férfit a bírósághoz benyújtott újabb keresetében, hogy "mérgező koktélt" adott a nőnek, majd arccal lefelé fordította a fürdőkádban. A férfi szóvivője ugyanakkor minden alapot nélkülözőnek és rágalmazásnak nevezte a vádat.

Whitney Houstont, a hatszoros Grammy-díjas énekesnőt is arccal lefelé fordulva találták meg egy forró vízzel teli kádban a Beverly Hilton Hotelben, közvetlenül a 2012-es Grammy-díjátadó előtt. A vizsgálati jelentés szerint baleset történt, az énekesnő kokainfogyasztás és szívbetegség következtében fulladt vízbe.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!