szerző:
hvg.hu

Olyan nagyon nem tér le a megszokott útról Woody Allen, még ha 80 éves korában is készíti első sorozatát – ismét saját életéből merít.

Hamar ráérzett az Amazon az online streamelhető sorozatok ízére, és a könyves cég egyből olyan sorozatokkal kontrázott rá a Netflix sikerére, mint az egyaránt Golden Globe-díjas Transparent és Mozart in the Jungle, de már a mozizásban is követik a nagy elődöt: Spike Lee Chi-Raq-ját és Woody Allen idei filmjét is az Amazon forgalmazza.

Woody Allen 44 filmje, rangsorolva

A cég 2015 januárjában jelentette be a legnagyobb húzását: rávették a 80. születésnapját éppen abban az évben ünneplő Woody Allent, hogy elkészítse élete első sorozatát. Akkor – és utána még legalább fél évig – azt nyilatkozta az író-rendező, hogy egyelőre fogalma sincs, mit kezd majd a felkéréssel, ötlete sincs, miről forgasson sorozatot.

 

Szerencsére úgy tűnik, időközben ihletet kapott a veterán filmes, és már fotók is jelzik, hogy elkezdődött a széria forgatása, amelynek két főszereplőjét már korábban bejelentették: a forgatókönyvíró-komédiás Elaine May mellett talán meglepőbb húzás volt Miley Cyrus castingolása.

Most még több név derült ki a hatrészesre tervezett széria szereplőgárdájából: többek közt Lewis Black, Joy Behar, Becky Ann Baker és Michael Rapaport is játszik majd az egyelőre cím nélküli sorozatban.

A cselekmény részleteit még nem árulta el a produkció, de a Page Six nevű bulvárlap információi szerint egy olyan regényíró lesz a sorozat főhőse, akit sok pénzért rávesznek, hogy tévésorozatot írjon. A széria premierjét előzetesen 2016-ra tervezték, de elképzelhető, hogy a jövő évre csúszik.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!