szerző:
hvg.hu

Egy öt- és egy egyéves gyermek holttestére bukkantak a kiérkező rendőrök egy házban az Egyesült Államokban, a Texas állambeli Benbrookban csütörtökön. Az édesanyjukat szúrt sebekkel vitték kórházba. A hírek szerint a világhírű zongoraművész Vagyim Holodenko gyerekeiről és feleségéről van szó.

A helyszínről március 17-én, helyi idő szerint délelőtt fél tíz után érkezett segélyhívás. A kiérkező rendőrök két kisgyereket holtan találtak, egy 30 év körüli nőt szúrt sebekkel, súlyos állapotban vittek kórházba, még nem tudták kihallgatni.

A rendőrség szóvivője szerint a gyerekeken sem szúrás, sem erőszak nyoma nem volt. Az egyik kicsi egy, a másik ötéves volt, az ágyukban feküdtek – írja a The Daily Mail.

Egyelőre ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást a hatóságok.

Az áldozatok az orvosszakértői vizsgálatok alapján a Van Cliburn Zongoraversenyen 2013-ban arany minősítést szerzett fiatal ukrán művész, Vagyim Holodenko gyermekei, az ötéves Nyika Holodenko és az egyéves Michela Holodenko.

A zongoraművész az államban működő Fort Worth Szimfonikus Zenekar vendégszólistájaként szerepelt volna a hétvégén.

A Tarrant megyei bíróságra, Vagyim Holodenko és Szofia Cigankova 2015 novemberében nyújtottak be valókeresetet, amelyben még nem született döntés. Egyébként augusztus óta külön élnek már.

Az Inquisitr szerint a zongoraművész eltűnt, és nem kizárt, hogy ő támadott a családjára.

Vagyim Holodenkónak amerikai az édesapja. A művész 2014-ben, az ukrajnai háború kitörése után költözött az Egyesült Államokba. Korábban Moszkvában tanult, de megtartotta ukrán állampolgárságát, és emiatt volt is problémája az orosz hatóságokkal. Tizenhárom éves kora óta koncertezik, Magyarországon is fellépett: február 10-én a Zeneakadémián adott szólóestet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!