szerző:
hvg.hu

Online szerkesztői, grafikusi és gyakornoki munkakörbe keres munkatársakat a TV2, miután naponta újabb és újabb kollégák mondanak föl. A jelentkezési határidő szűkösségéből ítélve a csatorna meglehetősen nagy válságban lehet.

Csütörtökön megírtuk, hogy Friderikusz Sándor is távozik a csatornától, és nem folytatja tovább műsorát, mert erkölcstelennek és etikátlannak tartja, ami a TV2 híradóiban Kökény-Szalai Vivien hírigazgatói fennhatósága alatt történik. Döntését szerdán közreadott nyílt levelében a következőképpen indokolta: „az elmúlt napokban, amikor visszanéztem a TV2 'új' híradóit, a Tények adásait, különös tekintettel arra a botrányra, amely előbb a pedagógussztrájk vezérszónoka, Pukli István, napokkal később az Együtt alelnöke, Juhász Péter üldözését és lejáratását szolgálta, erőteljesen érlelődött bennem az elhatározás, hogy nem folytatom az Összezárva Friderikusszal című műsort sem.” (A televíziós személyiség levelének folytatását ide kattintva olvashatja.)

©

Szerda reggel Hermann Gábor, a Tények riportere is beadta a felmondását, kedden pedig Kőrösi Gábor szerkesztő-riporter, a reggeli kiadás műsorvezetője jelezte, hogy lelép a TV2 hírműsorától. Ahogy írtuk, Hermann Gábor Kökény-Szalai Vivien vezényletével nem kívánt részt venni a Friderikusz által is említett karaktergyilkosságokban. Előtte Bihari Ádám Tények-riporter is bejelentette távozását.

Az új állás után néző TV2-sök listája nem teljes: elmegy Szabó Tibor riporter, illetve a hírolvasó-műsorvezetők közül Azurák Csaba után Várkonyi Andrea is távozik a Tények csapatából.

Úgy tűnik, nem csupán a televíziós újságírók gyomra nem veszi be a Kunfalvi Nóra–Kökény-Szalai Vivien-csapat ténykedését, hanem más szakemberek is tömegesen menekülnek a TV2-től. A csatorna honlapján megjelent hirdetés szerint online grafikusokat, szerkesztőket és gyakornokokat keresnek. A grafikusoktól a megfelelő szakmai ismeretek mellett többek között gyors, precíz munkavégzést, jó problémamegoldó készséget, kreatív gondolkodásmódot, kiváló esztétikai érzéket és rendszerszemléletet várnak el. A szerkesztőktől elvárt skillek: íráskészség, precíz, pontos munkavégzés, stratégiai látásmód, lényeglátás, kiváló kapcsolatteremtő és kommunikációs készség szóban és írásban, rugalmasság, empátia, kreativitás stb.

Úgy tűnik a TV2-nél nem jelentéktelen HR-válság alakult ki, mert a hirdetés alapján az álláshirdetésre március végéig várják a jelentkezéseket.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!