szerző:
hvg.hu

A neves etológus csak azért nem írta alá a Liget melletti nyilatkozatot, mert nem keresték meg vele. Szerinte örülni kell a leendő múzeumnegyednek.

Hétfő este Csányi Vilmos lesz Veiszer Alinda vendége a Hír TV-n. A beszélgetésben többek között azt is elmondja, hogy szívesen aláírta volna a Liget-projektet támogató petíciót. Mint mondja, nem szabad mindent politikai indulatokból elutasítani, és bár sok mindennel nem ért egyet a mai kormányzattal, de a Liget-projektet jónak tartja, „mert a Ligetet nem szünteti meg, nem a Liget helyén épít egy múzeumi negyedet, hanem a szélén, és egész, főleg, ha az állatkerti fejlesztést is beleértjük, egy csodálatos, Európához méltó építmény lesz”.

Mint mondja, az elmúlt 30 évben alig épült valami igazán szép dolog, ezért örülni kell annak, hogy egy ilyen nagyszabású beruházás megvalósul.

A támogatói nyilatkozatot megelőzte egy a Liget-projektet ellenző nyilatkozat is. Erről itt olvashat.

Az interjú az Alinda című műsorban hétfő este 22.30-tól látható a Hír Tv-n.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!