szerző:
hvg.hu

A közmédia komolyzenei tehetségkutatóját nemzetközi szinten vehetik majd át, Kínában és Japánban, illetve az Egyesült Államokban is komolyan érdeklődnek a műsor iránt.

Nemzetközi piacra kerül a Virtuózok, a közmédia komolyzenei tehetségkutatójának műsorformátuma. A műsor készítői az Amerikai Zenei Díjakat (AMAs) kezelő Dick Clark Productions céggel írtak alá megállapodást a népszerű tehetségkutató formátumának nemzetközi licenszeléséről az AP hírügynökség beszámolója szerint.

Az AP híre alapján az ABC News azt írja, Kínában és Japánban komolyan érdeklődnek a műsor átvétele iránt, de az amerikai csatornákkal is tárgyalnak egy szerződésről.

"Úgy hisszük, hogy az amerikaival akár egy időben indulhat műsor az említett területek egyikén" - mondta Mark Rafalowski, a DCP alelnöke, hozzátéve, hogy nagyon kevés dolog van a sporton kívül, amely több korosztályt is képes megszólítani, ám a fiatalok versengése - különösen zenei témában - kétségtelenül egyike ezeknek.

Peller Mariann, a tehetségkutató licenctulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy már a kezdetekkor felmerült az ötlet, hogy a műsor nemzetközi piacra kerüljön. Egyrészt, mert óriási siker Magyarországon, másrészt fontos számukra, hogy más országokban is képernyőre kerüljenek olyan műsorok, amelyek a mögöttes teljesítményre épülnek. A Virtuózokban azt díjazzák, amit a gyerekek elértek, hiszen évek óta zenét tanulnak, naponta több órát gyakorolnak.

Magyarországon április 15-től péntek esténként láthatja a közönség a gyerekek és fiatalok részvételével zajló klasszikus zenei tehetségkutató új évadát a Duna tévécsatornán.

Korábbi írásainkat a műsorról itt és itt olvashatják.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!