szerző:
hvg.hu

Pénteken utoljára döntött a zsűri, amikor kijelölték a három korcsoport győztesét. Jövő héten már a fődíjért versenyzik a gyerekek, a tinik és a felnőttek legjobbja.

Három korcsoport három versenyzője mutatta meg tudását a korcsoportdöntőn, közülük egy-egy jutott tovább a június 3-i fináléba, amelyen már a közönség választja ki az élő show három versenyzője közül a végső győztest, a Virtuózok fődíjasát. Ekkor két fordulóban bizonyíthatnak a nézőknek: egy klasszikus darabbal és egy crossoverrel is készülnek, az öt zsűritag már csupán véleményezheti a produkciókat .

A kicsik korcsoportjában Patkós Mariann hárfán, Kelemen Gáspár hegedűn, Holozsai Eszter fuvolán játszott péntek este, a tinik mezőnyében Kiss Benedek Máté furulyán, Li Canqi zongorán és Kökény Tamás nagybőgőn, a nagyok mezőnyében hegedűn Jakab Roland Attila és Váradi Gyula, zongorán Váradi László.

A három korcsoport győztese Holozsai Eszter (fuvola), Kökény Tamás (nagybőgő) és Váradi Gyula (hegedű).

A Virtuózok, Magyarország első komolyzenei tehetségkutató műsora 2014-ben debütált a közmédiában. A műsorban a hagyományos tehetségkutatókkal szemben kizárólag a klasszikus zenei képzettség és a tehetség számít. A tehetségkutatás mellett a Virtuózok továbbra is azt tartja alapvető céljának, hogy minél szélesebb körben megismertesse és megszerettesse a klasszikus zenét a nézőkkel.

2016-os év Virtuóza 12 millió forintot nyer majd, és felléphet az Egyesült Államokban.

 

Holozsai Eszter
Kökény Tamás
Várady Gyula

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!