szerző:
hvg.hu

A Holnap hajnaligot több évtized után kellett újra felénekelnie Csepregi Évának és Végvári Ádámnak. Az új verziót izgatottan várjuk, mivel az év talán legfontosabb magyar filmjében, Gigor Attila szeptemberben érkező Kút című mozijában fog először teljes egészében felcsendülni.

Gigor Attila, az általunk a XXI. század legjobb magyar filmjének választott A nyomozó rendezőjének új filmjének forgatásán már jártunk korábban. A Kút címen szeptember 22-án érkező moziról akkor azt tudtuk meg, hogy egy újabb crossover, tehát több műfajt magába olvasztó mozit várhatunk.

„Lesz ebben a filmben dráma, humor, megvannak benne a szerethető elemek. Furcsa kombó lesz megint, amely több irányba is tud működni” – jellemezte akkor a film stílusát Pusztai Ferenc, a Kút producere.

Most kiderült, a filmben egy adott ponton a Neoton Familía slágere, a Holnap hajnalig is meg fog szólalni. Videónkból kiderül, miért pont ez a szám kellett A filmhez, és hogy milyen lesz az új átdolgozás.

A Kút egyébként egy benzinkúton játszódó bűntörténet, ahol ott ragad egy kisbusznyi, nyugati munkára tartó prostituált. Miután a benzinkúton dolgozó öreg alkoholista rég nem látott fia is feltűnik, az érzelmek mellett jól őrzött titkok is a felszínre törnek. A Kút főbb szerepeiben Jankovics Péter, Tzafetás Roland, Kovács Zsolt, Kurta Niké, Trokán Nóra, Pokorny Lia, Irma Milovic, László Zsolt és Horváth Csaba lesz látható, de feltűnik majd a filmben Udvaros Dorottya és Apáti Bence is.