szerző:
hvg.hu

A húszas listán egyszerre kaptak helyet olyan mainstream alkotások, mint az Eredet, a Mentőexpedíció vagy a Looper és olyan kevésbé ismert filmek, mint a Feltörő színek vagy az Időbűnök.

A Fandor filmes oldal szedte össze a 21. század eddigi legjobb sci-fijeit, a húsz filmet tartalmazó – mondanunk sem kell, szubjektív – listán pedig simán megfért egymás mellett egy 7 ezer dolláros mikrobüdzséből létrehozott filmecske (Találmány) és egy Tom Cruise-zal megtámogatott akciódús blockbuster (A holnap határa). A listát ráadásul egy látványos videón is közzétették:

A cikkben megemlítik, hogy miért maradt ki két, első blikkre kihagyhatatlannak tűnő film a húszból. A Gravitáció a szerző szerint nem elég tudományos, a Csillagok között pedig a film számára csalódást keltő fináléja miatt maradt le a listáról.

Korábban mi is írtunk olyan sci-fi filmekről, amelyeknél a tudományon van a hangsúly:

5 sci-fi film, amiben a tudományon van a hangsúly

A keményvonalas tudományos-fantasztikus filmek nem a csillagközi társadalmak, lézerkardos csaták és űrkalózok fantáziavilágára fókuszálnak, hanem a természettudományok és a technológia jelenkori eredményeit képzelik tovább. Összeválogattunk néhányat a legjobb hard sci-fikből.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!