szerző:
hvg.hu

Október 1-től alkalmaznák a Közlekedési Múzeum főmuzeológusát, akit a kormany.hu-n megjelent pályázati felhívásban próbálnak megtalálni.

Tudományos főigazgató-helyettest keresnek pályázati felhívás útján a Közlekedési Múzeumba, Vitézy Dávid főigazgató mellé, a vezetői megbízás legfeljebb öt évre szólna.

A kormany.hu-n közzétett felhívás szerint a főmuzeológus feladata lenne "a Liget Projekt keretében megvalósuló új közlekedési kiállítás megvalósításával kapcsolatos feladatok koordinálása, az ehhez kapcsolódó gyűjteményi munka összefogása, az új épület tervezésére vonatkozó múzeumszakmai véleményezés összehangolása".

Plusz az ő feladata lesz a tudományos és közönségkapcsolati koncepció összeállítása, és országosan koordinálja a műszaki, ipar- és közlekedés-történeti emlékek, muzeális intézmények tevékenységével kapcsolatos szakmai feladatokat.

A munkára történész végzettségű személyt várnak, komoly angolnyelv-tudással, öt éves szakmai tapasztalattal, tudományos tevékenységgel és büntetlen előélettel.