szerző:
hvg.hu

Esterházy harmadszorra nyerte el a Színházi Dramaturgok Céhének díját, a Szlovák Nemzeti Színház felkérésére írt Mercedes Benzet jövő januárban láthatja a szlovákiai közönség.

A Színházi Dramaturgok Céhe évente ítéli oda a legjobb magyar dráma díját, és ezt, immáron harmadszorra, de sajnos már csak poszthumusz jelleggel Esterházy Péter kapta meg a Mercedes Benz című művéért. A két másik döntős darab Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál és Székely Csaba A homokszörny című műve volt - az előbbiből készült film nyerte el a legjobb játékfilmnek járó Kristály Glóbuszt Karlovy Varyban. A történelmi revüt a Szlovák Nemzeti Színház felkérésére írta Esterházy Péter. Bemutatóját - a színház honlapja szerint - csak jövő januárban tartják. A díjat szeptember 21-én, a magyar dráma napján adják át, és Esterházy Gitta, az író özvegye fogja átvenni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!