szerző:
MTI

A börtönügyi szakirodalom beszkennelésével járulnak hozzá a rabok a digitális könyvtár gyarapításához.

Rabok is dolgoznak a Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) gyarapításán – írja az egyik alapítóra hivatkozva csütörtöki számában a Népszabadság.

A lapnak Moldován István, az Országos Széchényi Könyvtár osztályvezetője elmondta: a Győr-Moson-Sopron megyei Büntetés-végrehajtási Intézet könyvtárában fellelhető börtönügyi szakirodalmat szkennelik a fogvatartottak az igazgató ötlete nyomán.

A cikk szerint a két évvel korábbi ötlet alapján 1995-ben elindult "villanykönyvtárnak" az első hét évben átlagosan havi 60-70 ezer látogatója volt, ma viszont napi 30-35 ezer a számuk, az ott elérhető kiadványok száma pedig a 16 ezerhez közelít.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!