szerző:
hvg.hu

A Fesztiválzenekar zeneigazgatója elhibázott politikának tartja a nemzeti érzések túlzott erősítését, az idegenekkel szembeni félelemkeltést, és a múlt átfogalmazását.

Magyarország érdekét szolgáljuk, kultúráját gazdagítjuk, jó hírét visszük a világba – szögezi le Fischer Iván az e heti HVG Portré rovatában. Úgy véli, a Fesztiválzenekar hatalmas hasznot hoz az országnak.

Az, hogy társadalmi kérdésekben is hallatja hangját, szerinte nem veszélyezteti a BFZ működését. „Ebbe bőven belefér egy kis vita, ami mindenkinek hasznos, hiszen a véleményszabadság fontos érték. Van néhány alapelvem: a bajban lévők megsegítése, minden ember egyforma tisztelete, a szegények támogatása, a szabadságjogok megvédése. És van néhány kérdés, amit elhibázottnak tartok: a nemzeti érzések túlzott erősítése, az idegenekkel szembeni félelemkeltés, a múlt átfogalmazása.”

A teljes cikket keresse a HVG-ben!

 

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!