szerző:
hvg.hu

A kétperces kísérleti film a 2016. október 8. címet viseli, és az utolsó megjelent Népszabadság lapjainak felhasználásával készült.

Lichter Péter – amellett, hogy a Prizma folyóirat szerkesztője, és a hvg.hu szerzője – kísérleti filmjeivel nemzetközi fesztiválok állandó vendége. Rimbaud című 2014-es rövidfilmje elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját, de filmjeit csak idén vetítették már New Yorkban, Párizsban, San Franciscóban, Kubában és Mexikóban is.

Legújabb, Máté Borival közös alkotása a 2016. október 8. címet viseli, amely a Népszabadság utoljára megjelent számának lapjait felhasználva készült. Összesen nagyjából 1000 darab kézzel festett és ragasztott képkockát animáltak, az újság darabjait 35 mm-es üres filmszalagokra felragasztva.

Lichter nemrég forgatta le első egészestés filmjét, a Fagyott május című avantgárd horrort, amit a tervek szerint 2017 elején mutathatnak be.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!