szerző:
hvg.hu

Ahogy egyre sokrétűbbé válik az apák szerepe a családban, úgy lesz egyre érdekesebb, amit a férfiak a gyereknevelésről, a családi életről leszűrnek. McMenemy Márk könyvében tíz híres apa - köztük Dragomán György, Erdei Zsolt, Nánási Pál, Szabó Győző, Zsidai Roy - vall örömeiről, félelmeiről és egészen titkos családi szertartásairól.

Az apaságról vall egy új könyvben Dragomán György, Erdei Zsolt Madár, Halácsy Péter, Kiss Tibi, M. Kiss Csaba, Nánási Pál, Somlai-Fisher Ádám, S.Takács András, Szabó Győző és Zsidai Roy. A Daddy Cool - Vagányok és apák című kötetet a napokban jelentette meg a Zazie Kiadó, és a Kossuth Kiadó terjeszti.

©

A könyv szerzője McMenemy Márk tévés személyiség és apa, neki vallottak a felsorolt hírességek az apaságról, a családi szerepükhöz kapcsolódó bánataikról, örömeikről, félelmeikről és egészen titkos szertartásokról.

A gyereknevelési tippeket és vicces sztorikat felvonultató könyvből kiderül, hogy Kiss Tibi a Quimbyből Vekerdyt olvas, Dragomán György író remekül pelenkázta ma már iskolás gyerekeit, Szabó Győző színészről pedig nem lehet levakarni a gyerekeket a családi partikon.

A tíz férfi arról vall, hogy gyermekeik nevelését legalább ugyanolyan fontosnak érzik, mint munkájukat, és igyekeznek minél több minőségi időt tölteni gyerekeikkel.

"Igyekszem olyan apuka lenni, aki arra inspirálja a gyerekét, hogy a félelmeit, a keserveit, a negatív, a rossz érzéseit is el tudja mondani nekem. Ez egy fontos cél. Azon már túl vagyunk, hogy az ősbiztonsághoz szükséges szeretetmennyiség belekerüljön a gyerekbe. Nagyon vissza kellett fogjam magam, hogy csak ennyire szeressem, mert szinte szerelmes vagyok belé" - mondja például Kiss Tibi.

©

Dragomán Györgynek pedig azzal kellett szembesülnie, hogy ő szigorú apa: "kiderült számomra, hogy képes vagyok szigorú is lenni. Eddig erre nem volt szükség, hogy bárkivel szigorúnak kellett volna lennem. De egyszer az egyik gyerekem azt mondta: 'ha majd megnövök, én is szigorú apa leszek'. Innen tudtam meg, hogy ezek szerint én akkor szigorú apa vagyok. Miközben szerintem nem is vagyok túl szigorú."

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!