szerző:
hvg.hu

Ahogy egyre sokrétűbbé válik az apák szerepe a családban, úgy lesz egyre érdekesebb, amit a férfiak a gyereknevelésről, a családi életről leszűrnek. McMenemy Márk könyvében tíz híres apa - köztük Dragomán György, Erdei Zsolt, Nánási Pál, Szabó Győző, Zsidai Roy - vall örömeiről, félelmeiről és egészen titkos családi szertartásairól.

Az apaságról vall egy új könyvben Dragomán György, Erdei Zsolt Madár, Halácsy Péter, Kiss Tibi, M. Kiss Csaba, Nánási Pál, Somlai-Fisher Ádám, S.Takács András, Szabó Győző és Zsidai Roy. A Daddy Cool - Vagányok és apák című kötetet a napokban jelentette meg a Zazie Kiadó, és a Kossuth Kiadó terjeszti.

©

A könyv szerzője McMenemy Márk tévés személyiség és apa, neki vallottak a felsorolt hírességek az apaságról, a családi szerepükhöz kapcsolódó bánataikról, örömeikről, félelmeikről és egészen titkos szertartásokról.

A gyereknevelési tippeket és vicces sztorikat felvonultató könyvből kiderül, hogy Kiss Tibi a Quimbyből Vekerdyt olvas, Dragomán György író remekül pelenkázta ma már iskolás gyerekeit, Szabó Győző színészről pedig nem lehet levakarni a gyerekeket a családi partikon.

A tíz férfi arról vall, hogy gyermekeik nevelését legalább ugyanolyan fontosnak érzik, mint munkájukat, és igyekeznek minél több minőségi időt tölteni gyerekeikkel.

"Igyekszem olyan apuka lenni, aki arra inspirálja a gyerekét, hogy a félelmeit, a keserveit, a negatív, a rossz érzéseit is el tudja mondani nekem. Ez egy fontos cél. Azon már túl vagyunk, hogy az ősbiztonsághoz szükséges szeretetmennyiség belekerüljön a gyerekbe. Nagyon vissza kellett fogjam magam, hogy csak ennyire szeressem, mert szinte szerelmes vagyok belé" - mondja például Kiss Tibi.

©

Dragomán Györgynek pedig azzal kellett szembesülnie, hogy ő szigorú apa: "kiderült számomra, hogy képes vagyok szigorú is lenni. Eddig erre nem volt szükség, hogy bárkivel szigorúnak kellett volna lennem. De egyszer az egyik gyerekem azt mondta: 'ha majd megnövök, én is szigorú apa leszek'. Innen tudtam meg, hogy ezek szerint én akkor szigorú apa vagyok. Miközben szerintem nem is vagyok túl szigorú."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!