szerző:
hvg.hu

Öt híres verset rajzoltattak meg képregényként egy kampány keretében.

November 12-én van a tüdőgyulladás világnapja, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége (NYOSZ) ezért egy rendhagyó kampányt indított figyelemfelkeltésként: öt magyar költő híres versét dolgoztatták fel képregényként neves rajzolókkal.

A szervezet direkt öt olyan költőt választott ki, akik tüdőgyulladásban haltak meg, az ő egy-egy versüket rajzoltatják meg, mert mint írják, ha nem haltak volna meg tüdőgyulladásban, akkor ők is új utakat keresnének és kísérleteznének, akár a különböző művészeti ágakat is ötvöznék.

©

Csokonai Vitéz Mihály A Reményhez, Berzsenyi Dániel Az első szerelem, Kölcsey Ferenc Huszt, illetve Arany János A walesi bárdok című verseihez már el is készültek a képregények, Ady Endre Harc a Nagyúrral című versének illusztrációjára még várni kell.

A képregényekhez neves magyar képregényrajzolókat és illusztrátorokat kértek fel: Csordás Dánielt, Lakatos Istvánt, Terék Annát, Tondora Juditot és a Pixoloid Studiost.

A képregényeket az eletbenmaradnanak.hu oldalon lehet megnézni!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!