szerző:
hvg.hu

A Houdini Ház állandó kiállítása a család eredeti Bibliájával gyarapodik szombaton.

Harry Houdini magyar származású szabadulóművész, 1874-ben Weisz Erikként Budapesten született. Június óta a House of Houdini – Houdini Ház nevű kiállítótér állít emléket neki a budai Várban.

Szombaton a múzeumba érkezik Houdini édesapjának, Weisz Sámuel rabbinak a Bibliája, amelybe édesapja halála után fia, akkor még Ehrich Weissként jegyezte be nevét – közölte a múzeum.

A kötetet sokáig Houdini egyik híres bátyja, Leopold Weiss őrizte, aki Amerika egyik első, rendkívül sikeres radiológusa volt. Ő ajándékozta a kötetet asszisztensnőjének, akinek halála után a könyv az O'Grady család tulajdonába került. Ennek az ír származású családnak a leszármazottja Tara O'Grady Egyesült Államokban élő dzsesszénekesnő, aki a Weiss család Bibliáját a Houdini Ház számára felajánlotta és szombaton átadja David Merlininek, a ház alapítójának.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!