szerző:
hvg.hu

A Houdini Ház állandó kiállítása a család eredeti Bibliájával gyarapodik szombaton.

Harry Houdini magyar származású szabadulóművész, 1874-ben Weisz Erikként Budapesten született. Június óta a House of Houdini – Houdini Ház nevű kiállítótér állít emléket neki a budai Várban.

Szombaton a múzeumba érkezik Houdini édesapjának, Weisz Sámuel rabbinak a Bibliája, amelybe édesapja halála után fia, akkor még Ehrich Weissként jegyezte be nevét – közölte a múzeum.

A kötetet sokáig Houdini egyik híres bátyja, Leopold Weiss őrizte, aki Amerika egyik első, rendkívül sikeres radiológusa volt. Ő ajándékozta a kötetet asszisztensnőjének, akinek halála után a könyv az O'Grady család tulajdonába került. Ennek az ír származású családnak a leszármazottja Tara O'Grady Egyesült Államokban élő dzsesszénekesnő, aki a Weiss család Bibliáját a Houdini Ház számára felajánlotta és szombaton átadja David Merlininek, a ház alapítójának.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!