szerző:
hvg.hu

Weiler Péter képzőművész ötletéhez az a drámai esemény adott inspirációt, hogy többnapos holttestet találtak a Jahn Ferenc-kórház egyik vécéjében

Figyelemfelhívó performanszot tartott Weiler Péter képzőművész csütörtök délelőtt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház előtt. Akciója során bemutatta legújabb találmányát, a cipzárral azonnal hullazsákká alakítható pizsamát.

Ötletéhez az a drámai esemény adott inspirációt, hogy pár hete egy többnapos holttestet találtak a Dél-pesti Kórház egyik vécéjében. Weiler Péter az egészségügy jelenlegi helyzetét abszurdnak és reménytelennek látja, és azt mondja, hogy bár a hullazsákká alakítható pizsama vicces, kreatív találmány, a probléma, amire fel akarja hívni vele a figyelmet, halálosan komoly.

Weiler Péter egyike azon kevés kortárs képzőművésznek, aki aktívan politizál. Január végén például bemutatta azt a köztéri szobrot, amely minden magyarnak egyformán tetszeni fog, íme:

Elkészült a szobor, amely minden magyarnak egyformán tetszeni fog

Az utóbbi időben sok vihart és éles vitát keltő köztéri szobrok helyett Weiler Péter képzőművész megálmodta azt a szobrot, amelyet minden magyar állampolgár egyformán, megosztottság nélkül tisztelni, szeretni tud. A szobrot január 31-én, vasárnap délelőtt 11-kor leplezik le a Parlament főbejáratának közelében.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!