szerző:
hvg.hu

Az első benyomás és az előzetes várakozások torzító hatása nélkül dől el, mit olvasnak a Somogy megyei olvasók, hála ötletes könyvtáruknak. A visszajelzések pozitívak, sokan így olyan könyvet is elolvasnak, amelyet maguktól le nem vennének a polcról.

Év végi vakrandit szervez a kaposvári Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár: az olvasók barna papírba csomagolt, spárgával átkötött, vagyis előre nem látható könyveket kölcsönözhetnek, hogy csak otthon szembesüljenek azzal, mit dobott nekik a kreatív rulett.

A kaposvári intézményben egy külön polcon sorakoznak a zsákbamacska könyvek, a könyvtárosok több mint 200 könyvet csomagoltak be a játékos kedv olvasóknak. Hogy mi jutott nekik és mennyire tetszett, arról feltölthetik beszámolójukat az Instagramra, és a legjobbakat mozijeggyel díjazzák.

Viszik az olvasók a meglepi-könyveket
©

Nyilván ízlések és pofonok, de nem cél, hogy emészthetetlen/szinte olvashatatlan könyvet csomagoljon ki a (negatívan) meglepett vakrandizó, ezért a manapság legnépszerűbb szerzők művei vesznek részt a játékban.

A könyvtárosok szerint a legjobb az egészben az, hogy így sokan olyan könyvet is elolvasnak, amit nem feltétlenül kölcsönöznének ki – ezért várhatóan újabb és újabb könyv-vakrandit szerveznek majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!