szerző:
Németh Róbert

Van itt még igazi ikon, aki tudja, miként kell magára irányítani a figyelmet.

És még merészelik a NER-t a popkulturális érzékenység, a kúlnesszfaktor hiányával vádolni. Hát tudjuk meg, hogy mint oly sok minden, ez is aljas rágalom. Mert, hát tessék. Egy gesztus, és egy pillanatra megáll a világ, s a bolygók letérnek a pályájukról. Mélyen meghajol a pillanat.

Mint amikor Koncz Zsuzsa levágatta a haját.
Vagy mint amikor Jon Bon Jovi is.
Vagy amikor Britney Spears, de teljesen.
És mint amikor Dave Gahan megnövesztette.
Vagy ahogyan a Beatles bajszot eresztett.
S nem is beszélve arról, hogy mint amikor Lemmy levágatta arcszőrzetét.

Kövér László egy finoman elhelyezett gesztussal, egy borotvamozdulattal – mint a közmondásos lepke, mely egyetlen szárnymozdulatával – megremegtette az univerzumot. Hol van ehhez Tállai államtitkár öltönye, különös tekintettel a nadrágra? Vagy Bol-dog? Vagy a halszagú dal? Talán csak Mészáros Lőrinc étkezős oltárképe mérhető e teljesítményhez, melynek már most bérelt helye van az év fontosabb társasági eseményeit tételező listákon.

 

*ez egy dal Prince 1985-ös Around The World In A Day című lemezén

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!