szerző:
hvg.hu

Joel és Ethan Coen először kóstol bele a tévé világába, és egyből egy nagy hiánypótlással kezdenek.

Ha nem is vált igazi mesterművé, azért élveztük Coenék legutóbbi filmjét, a hollywoodi szatírának betudható Ave, Cézár!-t, ugyanakkor cseppet sem bánjuk, hogy a fivérek egy kicsit kísérletezgetnek a következő években.

Bár az Angelina Jolie-nak és a Steven Spielbergnek írt forgatókönyveikből nem születtek túl jó filmek, alig várjuk a következő "bérmunkájukat", amit barátjuk, George Clooney rendez majd, és amit az év 25 legjobban várt filmje közé is beválogattuk – a Suburbiconban Matt Damon, Oscar Isaac, Julianne Moore és Josh Brolin is feltűnik.

A Coen testvérek, valamint közöttük Roger Deakins operatőr, a Fargo c. film forgatásán
©

De végre a sorozatok világába is belekóstolnak: a Ballad of Buster Scruggs című minisorozatot a Variety szerint ráadásul nemcsak a kisképernyőre szánják, hanem mozis verzióban is gondolkodnak. A westernszériákból amúgy is nagy a hiány, még a tévézés új aranykorában is – a legutóbbi valamire való vadnyugati sorozat az HBO Deadwoodja volt, amit az évezred legjobbjai közé is beválogattunk.

A produkciót a tévedhetetlennek tűnő Annapurna Pictures tévés részlege karolta fel, amely eddig egyetlen széria gyártását jelentette be: David O. Russell (The Fighter, Napos oldal, Amerikai botrány) maffiasorozatában Robert De Niro és Julianne Moore játszik majd.

A tesók saját ötletükből írják a széria forgatókönyvét, és ők is rendezik az egyes epizódokat. A Ballad of Buster Scruggs történetének részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de Coenék otthonosan mozognak a western műfajában, amit A félszemű és a Nem vénnek való vidék című filmjeikkel is bizonyítottak.

Joel és Ethan Coen rendezéseit korábban ebben a cikkben rangsoroltuk:

Hollywood ördögfiókái - A nagy Coen-rangsor

Mindegy, hogy a havas Minnesota, a kegyetlen vadnyugat, a századeleji gengsztervilág vagy a hatvanas évek folkszíntere, a Coen-testvérek mindenhol találnak elég drámát, rejtélyt és fekete humort ahhoz, hogy egy újabb abszurd történetet facsarjanak ki az adott helyszínből. Csináltak már hülyét George Clooneyból, Tom Hanksből és Nicolas Cage-ből, de ők tették sztárrá Javier Bardemet és Frances McDormandet is.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!