szerző:
hvg.hu

"A szerelmeskedés a nagy titok, csak hallgatnak róla, mint a főtt csukák" - írja az Abszurd bravúr celeb című könyv, amit másodikos olvasókönyvnek hittek a Facebook egyik legnagyobb csoportjában.

"2. Osztályos olvasókönyvbe fasza kis vers a gyerekeknek...", írja a Pesten Hallottam nevű Facebook-csoport egyik tagja a következő kép felett:

©

A képet több mint 3500 ember lájkolta, a dühös kommentelők pedig azonnal ráharaptak a fotóra. Annak azonban csak kevesen jártak utána, hogy valójában nem egy másodikosoknak szóló kötetről van szó, hanem Laik Eszter: Abszurd bravúr celeb – 100 idegen szó verses magyarázata című könyvéről. Néhányan aggódva írják, hogy féltik gyermeküket, ha ilyeneket kell tanulnia az iskolában, néhányan pedig azt kérik: "ne legyetek maradiak", illetve "szerintem ezzel semmi probléma nincsen". A kommentelők között akadt néhány leleményesebb is, akik hozzászólásukban leírták, miről van szó valójában, de a kommentáradat azoktól függetlenül is folytatódott. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!