szerző:
hvg.hu

Idén három indexes és egy 444.hu-s újságíró kapta megosztva a legjobb oknyomozó újságírónak járó Gőbölyös Soma-díjat.

A díjjal idén Dezső András, Panyi Szabolcs és Hava Nikita (Index), valamint Kasnyik Márton (444.hu) munkáját  értékelték.

Az indexes újságírók a Rogán Antal jobbkezeként ismert Kertész Balázst bemutató cikkükkel érdemelték ki a rangos elismerést, Kasnyik pedig a Quaestor-botrányról írt cikksorozatával (1., 2., 3., 4.).

A díjat Gőbölyös József – akit barátai csak Somának hívtak – oknyomozó újságíró 2000-ben bekövetkezett halála után alapították. Azóta a születésnapján, minden év január 11-én olyan újságírókat díjaz az emlékére létrehozott alapítvány, aki annak kuratóriuma szerint az előző esztendő legjobb magyar nyelvű tényfeltáró írását alkotta meg. A díjazottakról munkájuk alapossága és témájának társadalmi jelentősége alapján döntenek. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!