szerző:
MTI

Az Oscar-díjas Natalie Portman egy női magazinban elárulta, hogy a 2011-ben készült Csak szexre kellesz című vígjátékért filmbeli partnere, Ashton Kutcher háromszor annyi gázsit kapott, mint ő.

A forgatáskor is tisztában volt a fizetések közötti különbséggel, de akkor nem bosszantotta fel annyira, mint kellett volna – mondta Natalie Portman a Marie Claire-nek.   

"Sokat kerestünk a filmmel, úgyhogy nehéz panaszkodni, de a különbség őrületes" – mesélte a lapnak. 

A 35 esztendős sztár közölte, nem gondolja, hogy a nők és férfiak között képességbeli különbségek lennének. "Egyszerűen az a helyzet, hogy a nők nem kapnak lehetőséget" – mondta hozzátéve, hogy ideje a nőket bevonni probléma megoldásába.

Kutcher Twitter-üzenetben reagált Portman lapinterjújára. Mint írta: "Nagyon büszke vagyok Natalie-ra és minden nőre, aki kiáll a nemek közötti fizetési különbségek felszámolásáért".

2015-ben Jennifer Lawrence, az akkor legjobban fizetett hollywoodi színésznő kelt ki a filmiparban bevett gyakorlat ellen, hogy a nők kevesebbet keresnek férfi kollégáiknál.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!