szerző:
hvg.hu

A 2012-es Oscar-díjas, most ismét jelölt iráni rendező feltehetően hiányozni fog a gáláról.

Asghar Farhadi, az Az ügyfél (The Salesman) című alkotással (a trailerét lásd alább) szerepel a díjra jelöltek között a legjobb külföldi filmek kategóriájában, amelyben tavaly a Saul fia nyert. Mivel hazája, Irán állampolgárai is Donald Trump tiltólistáján szerepelnek, nem lehet ott Los Angelesben, a február 26-i díjátadón.

Asghar Farhadi 2012-ben történelmet írt, amikor az általa rendezett Nader és Simin - Egy elválás története első iráni filmként érdemelte ki az Oscart. Nem mellesleg, Golden Globe-ot is nyert.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!