szerző:
hvg.hu

Az amerikai rockzenekar Instagram-oldalán üzent az amerikai elnöknek és intézkedéseinek.

A Josh Homme gitáros-énekes vezette együttes Trump világszerte nagy felháborodást kiváltott befogadást és utazást korlátozó rendelete miatt szólalt fel Instagram-oldalán. Nem is akárhogyan.

„Ez az ember egy sekélyes, ostoba, többszörösen becsődölt, narcisztikus, csőlátó, fogalmatlan, tárgyiasító, böfögésre ingerlő, fasiszta bohócpénisz.”, így fogalmaz a QOTSA bejegyzése, melynek végén a 18. századi ír politikus, politikai gondolkodó, Edmund Burke egy mondatát idézik: "Az egyetlen dolog, ami a gonoszság diadalához szükséges, az, hogy a jó emberek ne tegyenek semmit".

A QOTSA nem az egyetlen zenekar/előadó, mely felszólalt a Trump-intézkedés után – Bat For Lashes, Charli XCX, Questlove, Win Butler az Arcade Fire-ből, John Legend, Rihanna, csak néhány név, akik így vagy úgy jelezték felháborodásukat – Rihanna például „immorális disznónak” nevezte Trumpot. A kanadai popzenész, Grimes és az amerikai dalszerző-énekes, Sia egyenesen a Trump-intézkedések ellen küzdő szervezetek anyagi támogatására hívták fel rajongóikat.