szerző:
MTI

A fogadóirodák várakozásai szerint mindent vihet a Kaliforniai álom.

A legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjjal kapcsolatban számítanak a legkiélezettebb versenyre a fogadóirodák, a legtöbb díjat pedig - a 14 jelölésével rekordot beállító - Kaliforniai álom kapja a várakozásaik szerint.

A férfi főszereplők között hosszú ideig Casey Affleck, A régi város sztárja számított a favoritnak a fogadóirodáknál, a szorzók azonban megváltoztak, miután januárban Denzel Washington kapta a színészcéh díját a Fences című filmben nyújtott alakításáért. A Ladbrokes szóvivője, Nicola McGeady szerint a két színész fej fej mellett áll, és kétségkívül ebben a kategóriában lesz idén a legszorosabb a verseny.

A fogadóirodák egyöntetűen arra számítanak, hogy a Kaliforniai álom kapja a legjobb filmnek járó Oscart. A Paddy Power Betfair szóvivője, Feilim Mac An Iomaire szerint erre 87,5 százalék az esély. A második helyen, messze lemaradva az amerikai űrkutatási hivatalnál munkába álló fekete bőrű nőkről szóló film, A számolás joga áll.

Az Oscar- és a hasonló díjakkal kapcsolatos fogadások száma megduplázódott 2014 óta, idén pedig a Paddy Power Betfair 30 százalékos bővülésre számít az előző évhez képest. 

A Ladbrokesnál arra is lehet fogadni, hogy a Kaliforniai álom beállítja a legtöbb Oscar-díj rekordját, amelyet jelenleg a Ben Hur és A Gyűrűk Ura - A király visszatér tart. Természetesen arra is várnak téteket, hogy meg is dönti a csúcsot.

Az Oscar-gálát február 26-án rendezik Los Angelesben. Huszonnégy kategóriában osztanak díjakat, a legjobb rövidfilmek között a Mindenki című magyar alkotás is jelölt.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!