szerző:
hvg.hu

A Kaliforniai álomért Oscarra jelölt színész mellett Natalie Portman, Michael Fassbender és Rooney Mara alkotja a Song to Song főszereplőgárdáját – az előzetesből pedig egyvalami már biztos: Terrence Malick legújabb mozija is szemet gyönyörködtető lesz.

A 73 éves Terrence Malicktól persze már-már elvárás, hogy a legmenőbb sztárszínészekkel töltse meg filmjeit, elég csak megnézni előző két játékfilmje, a Knight of Cups és a To the Wonder szereplőgárdáját.

A kései aranykorát élő veterán rendező persze híres a kegyetlen utómunkáiról, amely során a korábban belengetett neveket akár teljes egészében is kivághatja, így az általunk (akkor még Weightless címen) az év legjobban várt filmjei közé sorolt Song to Song is megjárhatja ezt – Christian Bale, Cate Blanchett, Val Kilmer és Benicio Del Toro sem tűnik fel az előzetesben, annak ellenére, hogy eddig végig szerepeltek az előzetes stáblistán.

Az ismét álomszerűnek tűnő film egy modern szerelmi történet, két pár bonyolult kapcsolatát mutatja be a texasi Austin zenei színterén belül. A feltörekvő dalszerzők, Faye (Rooney Mara) és BV (Ryan Gosling), a zeneipari mogul Cook (Michael Fassbender) és az általa felkarolt pincérnő (Natalie Portman) történetét csábítás és árulás övezi.

Természetesen ismét a háromszoros Oscar-díjas Emmanuel Lubezki (Gravitáció, Birdman, A visszatérő) volt Malick operatőre, és úgy tűnik, cameókban sem szenved majd hiányt a film, az előzetesben ugyanis a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa, Flea, valamint Iggy Pop is feltűnik.

A Song to Song stílszerűen az austini SXSW fesztiválon mutatkozik be március 10-én, egy hét múlva pedig már egész Amerikában a mozikba kerül. Magyar premierről egyelőre nincs hír, de bizakodásra ad okot, hogy a To the Wonder és a Knight of Cups elmaradt hazai bemutatója után Az Univerzum története című lírai dokumentumfilmjét március 30-án itthon is műsorra tűzik a mozik.

Malick egyébként időközben (ne feledjük, a Song to Song forgatása több mint négy éve kezdődött) még egy filmet leforgatott, a Radegund pedig első látásra több fronton is szakít a rendező előző filmjeivel: egy világháborús moziról van szó, amelyben Hollywood krémje helyett olyan európai színészek szerepelnek, mint August Diehl, Matthias Schoenaerts, Michael Nyqvist vagy Bruno Ganz. Már egy kép is kijött a filmből:

Variety_Film on Twitter

Berlinale: Mister Smith Sells Terrence Malick's 'Radegund' to UGC For France (EXCLUSIVE) https://t.co/jwZ0E3He7j

Ez pedig itt a Song to Song plakátja:

©

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!