szerző:
hvg.hu

A Fővárosi Közgyűlés 2017-ben 120 millió forint támogatást szavazott meg a Budapesti Fesztiválzenekar számára. Így a működéshez még 100 millió hiányzik.

A Budapesti Fesztiválzenekart 2013-ban még 270 millió forinttal támogatta a főváros, azóta ez jelentősen csökkent. A BFZ vezetősége közleményben arra kéri a Fővárost, hogy amint lehet, állítsa helyre a Fesztiválzenekar megingott szubvencióját. Mivel az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén 40 millió forinttal növelte a zenekar támogatását, a Fesztiválzenekar teljes tervének megvalósításához ebben az évben még 100 millió forint hiányzik.

A BFZ 2016 novemberében részletesen kidolgozott tervet juttatott el a Főváros vezetőségének Budapest – a Zene fővárosa címmel. Ennek megvalósítása 260 millió forintba kerülne. A zenekar azonban szeretne mindent megtenni azért, hogy a tervezett koncerteket, nevelési és közösségi projekteket ne kelljen lemondania. Szeretnék megmenteni a TérTáncKoncertet, ahol idén már közel 600 hátrányos helyzetű gyereket várnak a Hősök terére, és az Európai Hidak fesztivált is, amely a világ figyelmét Budapestre fordítja. Szeretnék folytatni az autista gyermekeknek és az időseknek szervezett sikeres koncertjeiket is, melyek rengeteget adnak a résztvevőknek.

Ennek érdekében 2017. május 8-án adománygyűjtő koncertet rendeznek Koncert Budapestért címmel a Budapest Kongresszusi Központban, és „arra kérik a budapesti polgárokat, a Főváros vezetését és a magyar kormányt, hogy adományaikkal segítsék a Budapest – a Zene fővárosa program megvalósulását”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!