szerző:
hvg.hu

A magyar romantikus kalandfilmet még csak a szerdai nemzeti ünnep óta játsszák, de már 18 ezren nézték meg a mozikban.

Mivel március 15-ére való tekintettel a szokásos csütörtöki premier helyett már szerdán elkezdték teljes erőbedobással vetíteni a Kincsem című magyar filmet, már két napon van túl Herendi Gábor filmje, és egyáltalán nem szégyenkezhet.

Eddig összesen 18 716 néző váltott jegyet a magyar csodalóról, de leginkább annak tulajdonosának életéről szóló kalandfilmre, amivel jó úton halad afelé, hogy megdöntse az eddigi legjobban nyitó Filmalap-mozi, az Argo 2 című film 40 287-es első hétvégi nézőszámát.

Szerelem a Monarchia idején - nem a lovak miatt jó mozi a Kincsem

A hatvanas évek óta nem készült ilyen látványos történelmi film Magyarországon, még ha a Kincsem nem is a tényszerűséget, hanem a szórakoztatást állítja középpontjába. Minden hibája ellenére egy szerethető közönségfilmet rendezett Herendi Gábor, a két főszereplőt, Nagy Ervint és Petrik Andreát pedig élvezet nézni a nagyvásznon.

Kultúra – frissen, első kézből. Kövesse a HVG Kult Facebook-oldalát!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!