szerző:
hvg.hu

Miután a fesztiválvetítéseken több néző is rosszul lett, egy Los Angeles-i moziban úgy döntöttek, inkább megelőzik a problémákat egy poénnal.

A francia Raw az utóbbi idők egyik nagy moziszenzációja: a történet szerint egy fiatal, vegetáriánus lány, aki egy állatorvosi egyetem hallgatója, egyre inkább felfedezi magában a kannibalizmusra való hajlamot. Julia Ducournau mozija azonban nem csak öncélú vérfürdő, hiszen például Cannes-ban a kritikusok díját nyerte el a Rendezők Kéthete szekcióban, a Metascore-on pedig jelenleg az elég kimagasló 81-es pontszámmal áll, az imdb-n is 7-es feletti az átlagpontszáma.

Több vetítésen is megesett, hogy néhány nézőt annyira próbára tett a film, hogy végül a moziterembe hánytak, de az ájulások sem voltak ritkák a film alatt. Ezekre a hírekre kapta fel a fejét a Los Angeles-i Nuart mozi, ahol papírzacskókat osztogatnak a film vetítése előtt minden nézőnek. "Emlékszem, hogy a hetvenes években is volt zacskóosztás néhány horrorfilm előtt" – mesélte a Nuart mozi egyik programfelelőse.

A filmet a magyar nézők a Titanic Fesztiválon láthatják.

 

18

Figyelem! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!